Get Adobe Flash player

Φεβρουάριος 2012

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΜΕΑ

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ν. Ευβοίας

Το Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012, ώρα 17.00-20.00 θα στηθεί αποκριάτικο γλέντι στο χώρο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.) Ν. Ευβοίας. Συνδιοργανωτές: ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ν. Ευβοίας, Σύλλογος "Όλοι Μαζί", Μουσική Σχολή Χαϊκάλη, Εφτάχρωμη Πολιτεία-Καλλιτεχνικό Εργαστήριο.

Αρχή της σελίδας

Κόπωση στη ΣΚΠ

Η κόπωση αποτελεί ένα συχνό σύμπτωμα στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Ποσοστό 14-21% την θεωρεί ως το σοβαρότερο σύμπτωμα που προκαλεί λειτουργική έκπτωση, ενώ 55-75% την κατατάσσει στα τρία σοβαρότερα συμπτώματα. Στο εγχειρίδιο 'Κόπωση στη σκλήρυνση κατά πλάκας' αναλύονται οι μορφές και η παθογένεια, οι επιπτώσεις στην κινητική και καθημερινή δραστηριότητα και στην ψυχική υγεία αλλά και διάφορες στρατηγικές ελέγχου. Για περισσότερες πληροφορίες για το εγχειρίδιο, επικοινωνήστε με την Δρ. Α. Χόρτη τηλ. 2221352122.

Αρχή της σελίδας

Καταργούνται Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και Εργατική Εστία

Κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας προβλέπεται εν όψει νέων μέτρων που προωθούν την παύση των ασφαλιστικών εισφορών 2% για τους δυο Οργανισμούς με στόχο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, Να σημειωθεί ότι οι δύο αυτοί Οργανισμοί ευθύνονται για την κατασκευή εργατικών κατοικιών, εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, επιδοτήσεις ενοικίων χαμηλόμισθων και πολύτεκνων οικογενειών και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Αρχή της σελίδας

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Νέες οδηγίες για τη συνταγογράφηση

Έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με αρ. πρωτ: οικ. 709, 26/1/2012 δίνει τις νεότερες οδηγίες σχετικά με το πού απευθύνονται στο εξής οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για υγειονομική περίθαλψη και συνταγογράφηση. Όσον αφορά στη συνταγογράφηση, δίνονται πληροφορίες συνταγογράφησης φαρμάκων που χορηγούνται από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενώ διευκρινίζεται ότι για θεραπείες με φάρμακα υψηλού κόστους γνωματεύουν επιτροπές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρών σχετικής ειδικότητας με την κάθε νόσο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην εξής διεύθυνση: http://www.disabled.gr/lib/images/43152.pdf

Αρχή της σελίδας

Ανασκόπηση στην πλαστικότητα του νευρικού συστήματος και εφαρμογές στη φυσικοθεραπεία

Σε αυτή την ανασκόπηση του 1993 για την πλαστικότητα του νευρικού συστήματος αναλύονται οι αναπτυξιακές, λειτουργικές και μετατραυματικές μεταβολές του εγκεφάλου και παρουσιάζονται εφαρμογές για την  αποκατάσταση αισθητικοκινητικών ελλειμμάτων στη φυσικοθεραπεία. Υποστηρίζεται η ενεργητική συμμετοχή του θεραπευόμενου, ο αισθητηριακός εμπλουτισμός των συνεδριών και η μακροπρόθεσμη υποστήριξη της φυσιολογικής δραστηριότητας. [Stephenson R. A Review of Neuroplasticity: Some Implications for Physiotherapy in the Treatment of Lesions of the Brain. Physiotherapy 1993; 79:699-704]

Αρχή της σελίδας

Καινοτόμος σχεδιασμός βακτηριών βάδισης

Νέες βακτηρίες αγκώνα σχεδιάστηκαν για να επιτρέπουν τη μεταφορά μικρών αντικειμένων π.χ. κινητό τηλέφωνο, κλειδιά, νερό κατά τη χρήση τους χωρίς να επηρεάζεται η ισορροπία του χρήστη. Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύστημα μαγνητών που ‘δένει’ τις βακτηρίες μεταξύ τους ή σε σταθερά σημεία. Για παραδείγματα τέτοιων προϊόντων: www.crutchpod.com, www.crutchlock.com 

Αρχή της σελίδας

Απογραφή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2012

Από την 1η Φεβρουαρίου 2012 ξεκινά η απογραφή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων  στα πλαίσια σύστασης του Ενιαίου Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Αρχή της σελίδας 

Δημιουργία ιστοσελίδας Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα για την ενημέρωση του κοινού στη διεύθυνση http://www.eopyy.gov.gr/. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τους συμβεβλημένους ιατρούς ανά περιοχή, άρθρα / δημοσιεύσεις, απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των εξυπηρετούμενων.

Αρχή της σελίδας

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Οδηγίες κατάθεσης δικαιολογητικών για απόδοση δαπάνης φαρμάκων ή υγιειονομικού υλικού

Με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ δίνονται οδηγίες σχετικά με τα δικαιολογητικά για την απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων, καθώς και για την κατάθεση δικαιολογητικών για αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, προϊόντα ειδικής διατροφής και εξαρτήματα περιτοναϊκής κάθαρσης. Για να διαβάσετε το κείμενο της εγκυκλίου, πατήστε εδώ.

Αρχή της σελίδας