Get Adobe Flash player

Ιούλιος 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

OATS

Το OATS αποτελεί έναν ιστότοπο που ασχολείται με την υποστηρικτική τεχνολογία και την προσβασιμότητα. Παρουσιάζει και κάνει διαθέσιμο χρήσιμο λογισμικό που έχει αναπτυχθεί μέσω του ανοικτού κώδικα ενώ δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να βελτιώσει το λογισμικό αυτό με στόχο τη χρήση σε άτομα με αναπηρίες.

http://www.oatsoft.org/

Αρχή της σελίδας

Ημερίδα Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ


Η ΕΛΕΠΑΠ, ως συντονιστής εταίρος της ΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ,  διοργανώνει ημερίδα με τίτλο:  «Ολοκληρωμένες Δράσεις Επαγγελματικής Ένταξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Εγκεφαλικές Βλάβες στην περιοχή της Αττικής» στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤοπΕΚΟ». Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα λάβουν χώρα την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 στο Κτίριο Ε.Β.Ε.Α.  (Ακαδημίας 7), 8ος όροφος. Για να διαβάσετε το πρόγραμμα της ημερίδας, πατήστε εδώ.

Αρχή της σελίδας

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Γυμναστικής & 3η Ημερίδα Ειδικής Φυσικής Αγωγής


Δημοσιεύτηκε η Α’ Ανακοίνωση – Call for Abstracts του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεραπευτικής Γυμναστικής & της 3ης Ημερίδας Ειδικής Φυσικής Αγωγής που διοργανώνονται από το ΤΕΦΑΑ, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Γυμναστικής & Ειδικής Φυσικής Αγωγής, 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη. Για να διαβάσετε την ανακοίνωση, πατήστε εδώ.

Αρχή της σελίδας

Αποκατάσταση της χρόνιας ζάλης με απλές ασκήσεις και τηλεφωνική υποστήριξη υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο του Southampton


Η ζάλη αποτελεί ένα πολύ συχνό σύμπτωμα στο γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα στα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Οι ασκήσεις αιθουσαίου ερεθισμού είναι απλές στη χρήση προοδευτικού χαρακτήρα κινήσεις των οφθαλμών, της κεφαλής και του σώματος που στοχεύουν στην νευρολογική προσαρμογή και αποκατάσταση με την επανάληψη. Σε αυτή την τυχαία ελεγχόμενη έρευνα του Πανεπιστημίου του Southampton συμμετείχαν 35 ιατρεία γενικής ιατρικής στη νότια Αγγλία με 337 συμμετέχοντες που παρουσίαζαν συμπτώματα χρόνιας ζάλης αποδιδόμενης ή μη σε αιθουσαία βλάβη επιδεινούμενα με την κίνηση της κεφαλής. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η αποκατάσταση της χρόνιας ζάλης με απλές ασκήσεις φυλλαδίου και τηλεφωνική υποστήριξη 3 συνεδριών μπορεί να προσφέρει σημαντικά κλινικά και οικονομικά οφέλη σε σχέση με τη συνήθη πρακτική χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.


[Yardley L. et al. Clinical and cost-effectiveness of booklet based vestibular rehabilitation for chronic dizziness in primary care: single blind, parallel group, pragmatic randomised controlled trial. British Medical Journal 2012;344: e2237.]

Αρχή της σελίδας

Στην κορυφή του Four Nations Cup 2012 η εθνική ομάδα ράγκμπι με αμαξίδιο


Η εθνική ομάδα ράγκμπι με αμαξίδιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Four Nations Cup 2012 στην Ιταλία. Την προσπάθεια της νεοσύστατης αυτής αθλητικής ομάδας στήριξε η τράπεζα HSBC μέσω της ΜΚΟ «Άλλη όψη» η οποία οργάνωσε και συντόνισε την αποστολή, υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ).

Αρχή της σελίδας

Προϋποθέσεις και διαδικασίες εισαγωγής σε ιδρύματα ΑμεΑ

Με έγγραφό του (Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αριθ. πρωτ: 30044/26-06-2012) ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ορίζει: (1) τη σύναψη συμβάσεων με (α) με ειδικά οικοτροφεία - θεραπευτήρια - ιδρύματα, «ασυλικού τύπου» που περιθάλπουν άτομα με βαριές κινητικές ή νοητικές αναπηρίες (β) με ειδικά εκπαιδευτήρια –ιδρύματα που παρέχουν αγωγή σε κινητικά ή νοητικά ανάπηρα ή δυσπροσάρμοστα παιδιά των ασφαλισμένων και (γ) με τα Κέντρα Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. (2) τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες εισαγωγής, καθώς και τον τρόπο πληρωμής των παραπάνω δομών.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.

Αρχή της σελίδας

Καταγραφή των συνταξιούχων για το έτος 2012

Από 2 Ιουλίου έως και 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα διενεργηθεί η ετήσια καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων στα πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.) από τα οποία λαμβάνουν σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα (Ι.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: Σ00/33/28.6.2012). Η διαδικασία είναι υποχρεωτική και αφορά σε (1) όλους τους εν ζωή συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα από το IKA-ETAM, ETEAM και τα ενταχθέντα Ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, (2) είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα. Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού που ανήκουν στο Κέντρο Πληρωμής του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών και οι οποίοι ελέγχονται για τη φυσική τους παρουσία με διαφορετικό τρόπο από το Υποκατάστημα αυτό. Οι συνταξιούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της φυσικής καταγραφής θα ενημερωθούν ατομικά με ενημερωτικές επιστολές.

Αρχή της σελίδας