Get Adobe Flash player

Αύγουστος 2012

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Παραολυμπιακοί αγώνες – Λονδίνο 2012: 29 Αυγούστου μέχρι 9 Σεπτεμβρίου 2012


Στο Λονδίνο διεξάγονται φέτος οι παραολυμπιακοί αγώνες, από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2012. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί σήμερα για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους 14ους παραολυμπιακούς αγώνες. Τους ευχόμαστε καλή τύχη.

Αρχή της σελίδας

Πώς μαθαίνουν τα μωρά να περπατούν;


Πώς μαθαίνουν τα μωρά να περπατούν; Η παρούσα μελέτη που έρχεται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα βασίζεται στη βιντεοσκοπημένη παρατήρηση της αυθόρμητης δραστηριότητας 151 παιδιών 12 με 19 μηνών. Η κατάκτηση της βάδισης γίνεται με την απόκτηση σημαντικής κινητικής εμπειρίας (2368 βήματα και 17 πτώσεις/ώρα κατά μέσο όρο) με τρόπο αθροιστικό, διακοπτόμενο και ποικιλόμορφο όσον αφορά στην απόσταση, την ταχύτητα και την κατεύθυνση ώστε να είναι δυνατή η ανταπόκριση στο σύνθετο περιβάλλον που προτίθενται να εξερευνήσουν.


[Adolph K, et al. How do you learn to walk? Thousands of steps and dozens of falls per day. Psychological Science, in press.]

Αρχή της σελίδας

Νέα οδηγία σχετικά με τη διαδικασία παραπεμπτικών για Φυσιοθεραπευτικές πράξεις


Εκδόθηκε νέα οδηγία (αρ. πρωτ. 30284/02/07/2012) με ΘΕΜΑ : «Σχετικά με τη διαδικασία παραπεμπτικών για Φυσικοθεραπευτικές πράξεις». Σχετ.: Η υπ’ αριθμ.436 απόφαση της 46ης /25-6-2012 Συνεδρίασης ΔΣ ΕΟΠΥΥ. Για να τη διαβάσετε, πατήστε εδώ.

Αρχή της σελίδας

Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2012-2013


Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» εξαήμερων διακοπών 2012 – 2013, το οποίο θα ισχύσει από 03.08.2012 έως 31.5.2013. Για να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες των δικαιούχων του προγράμματος και για το τί ισχύει στις περιπτώσεις ενδιαφερόμενων με αναπηρία ≥ 67%, πατήστε εδώ.


Αρχή της σελίδας

Εξέταση εξπρές για τη νόσο του Πάρκινσον


Περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Πάρκινσον σε όλο τον κόσμο, 20% παραμένουν αδιάγνωστοι. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για να βοηθηθεί ο ασθενής ώστε να καθυστερήσει η εξέλιξη της νόσου, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία. Μέχρι σήμερα, για να υπάρξει πλήρης διάγνωση και παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου από τους γιατρούς γίνεται μία σειρά από τεστ, τα οποία είναι ακριβά και χρονοβόρα. Ένα τηλεφώνημα τριών λεπτών σε έναν υπολογιστή μπορεί τώρα να οδηγήσει, με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού που αναπτύχθηκε βάσει ευρημάτων έρευνας σε δοκιμαστικό στάδιο, στη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον σύμφωνα με τους επιστήμονες του Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Η νόσος του Πάρκινσον συχνά επηρεάζει πρώτα τη φωνή του ανθρώπου. Το λογισμικό χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο επεξεργασίας της ομιλίας για να αναγνωρίσει ύποπτες διαφορές στη φωνή. Για να αναπτύξουν τον αλγόριθμο, οι ερευνητές ανέλυσαν 263 ηχογραφήσεις 43 προσώπων, τα οποία είχαν εκπαιδεύσει ώστε να εμφανίσουν τα σημάδια της νόσου του Πάρκινσον στη φωνή τους. Το πρόγραμμα αναγνώρισε σωστά το 99% των περιπτώσεων. Οι ερευνητές καλούν όποιον ενδιαφέρεται να τηλεφωνήσει, όπου κι αν βρίσκεται, σε τηλεφωνικούς αριθμούς στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Βρετανία, την Ισπανία και στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι αναγράφονται στην ιστοσελίδα http://www.parkinsonsvoice.org/. Στόχος είναι να φτάσουν τα 10.000 άτομα ώστε να δημιουργηθεί μια πρώτη αξιόπιστη βάση δεδομένων.

Αρχή της σελίδας

Γιορτή μελιού στη Στενή Ευβοίας


Ο φυσιολατρικός ορειβατικός σύλλογος Στενής, ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων και Μελισσοκόμοι της Στενής διοργανώνουν την 6η γιορτή μελιού την Παρασκευή  27 Ιουλίου και ώρα 21:00 μ.μ. στο σχολικό συγκρότημα της Στενής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα υπάρξει ζωντανή μουσική και πολλά γλυκά.

Αρχή της σελίδας