Get Adobe Flash player

Οκτώβριος 2012

 

 

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


 

 

11o Ετήσιο Συνέδριο Β’ Κλινικής Φ.Ι.ΑΠ. ΕΚΑ: ΑΕΕ – Παρόν και μέλλον στην αποκατάσταση

Η Β’ Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ) διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, το 11o Ετήσιο Συνέδριο του ΕΚΑ με τίτλο: «ΑΕΕ – Παρόν και μέλλον στην αποκατάσταση». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2012 στο Αμφιθέατρο του ΕΚΑ, στο Ίλιον – Αθήνα.

 Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου, εδώ. Για να εγγραφείτε δωρεάν στο συνέδριο, πατήστε εδώ.

Αρχή της σελίδας

Πρόσκληση δικαιούχων για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων»

Ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (αριθμ. πρωτ.: Γ99/6/1.10.2012) η πρόσκληση των συνταξιούχων-δικαιούχων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων». Σκοπός του Προγράμματος είναι η κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ανάπηρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή τους σε μονάδες κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού. Κριτήρια επιλογής: (1) οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου όλων των φορέων κυρίας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ , ΝΑΤ Κ.Λ.Π) (2) οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου του Δημοσίου καθώς και (3) οι συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΓΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας και πληρούν σωρευτικά τα κριτήρια που αναφέρονται παρακάτω. Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν σωρευτικά οι δικαιούχοι κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος, προκειμένου να εγκριθεί η ένταξή τους στο πρόγραμμα είναι: (α) Να έχουν κριθεί ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει αναπηρία 67% και άνω πιστοποιημένη από αρμόδιο φορέα (ΚΕΠΑ ή άλλο φορέα εφόσον η σχετική απόφαση είναι σε ισχύ) (β) Να διαβιούν μόνοι τους ή με σύζυγο ή άλλο πρόσωπο που πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Δηλαδή ο σύζυγος ή το άλλο πρόσωπο να έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και το ατομικό εισόδημά του να είναι κάτω των 7.715, 65 € ετησίως.(γ) Το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας, που προβλέπεται κάθε φορά για την παροχή του ΕΚΑΣ. Το ατομικό αυτό εισόδημα ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 7.715, 65 € και το οικογενειακό στο διπλάσιο. (δ) Η κατάσταση της υγείας τους, λόγω ασθένειας (χρόνιας ή πρόσκαιρης), να καθιστά αδύνατη την αυτοεξυπηρέτησή τους ή δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών. (ε) Να μην λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας ή εξωϊδρυματικό επίδομα ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα συμπαράστασης από τον ασφαλιστικό τους Φορέα. (στ) Να μην διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας κάθε νομικής μορφής ή σε νοσηλευτικές μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή του ιδιωτικού τομέα. Σε επόμενο χρόνο που θα γνωστοποιηθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα μπορούν να ενταχθούν ως ωφελούμενοι και οι συνταξιούχοι που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 78ο έτος της ηλικίας τους και πληρούν σωρευτικά τα παραπάνω κριτήρια χωρίς να απαιτείται πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνονται δεκτές από 15/10/2012 και μετά.

Αρχή της σελίδας

Καταγραφή φυσικής παρουσίας συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ

Ο ΟΓΑ ανακοίνωσε (Εγκύκλιος αρ. 5/25-9-2012)ότι από 01/10/2012 μέχρι 30/11/2012 θα εφαρμοστεί το μέτρο της καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στα ΕΛ.ΤΑ. ή στις Τράπεζες, απ’ όπου τους καταβάλλεται η σύνταξη ή το οικογενειακό επίδομα. Σημειώνεται πως η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Παράλληλα με την καταγραφή θα γίνει έλεγχος και επικαιροποίηση των στοιχείων των Μητρώων των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ως προς τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Για την υλοποίηση των ανωτέρω θα αποσταλεί από τον ΟΓΑ σε όλους τους συνταξιούχους και δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ενημερωτική επιστολή.

Αρχή της σελίδας

Διαγωνισμός εφαρμογών για άτομα με αναπηρίες από τη Vodafone 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone διοργανώνει τα Smart Accessibility Awards. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη νέων εφαρμογών για τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, αλλά και των ατόμων με αναπηρία. Μέσω του διαγωνισμού θα βραβευτούν οι καλύτερες εφαρμογές για smartphones με συνολικό έπαθλο 200.000€, το οποίο θα μοιραστεί ισομερώς στους τέσσερις νικητές, στις παρακάτω κατηγορίες: κοινωνική συμμετοχή, ανεξάρτητη διαβίωση, κινητικότητα και ευημερία. Η αξιολόγηση της κάθε εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η αποτελεσματικότητα, η ευχρηστία και η διαθεσιμότητα της. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται υποβάλλοντας υποψηφιότητα έως και τις 15 Οκτωβρίου 2012, ενώ η επιλογή των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2012. Κάθε συμμετοχή πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://developer.vodafone.com/smartaccess2012/ όπου είναι διαθέσιμες και περισσότερες πληροφορίες, ή στο Twitter μέσω του #vsa2012.

Αρχή της σελίδας